Arbeid
Pensioen

Het beste pensioen voor uw werknemers én uw organisatie.
Onze advocaten maken het overzichtelijk en aantrekkelijk.

Pensioen is een belangrijke, maar ook een kostbare arbeidsvoorwaarde. Ook vanwege alle risico’s die het voor u als werkgevers meebrengt. Complex? Zeker. Maar met juridisch advies kan een ondoorzichtige voorziening een relevante arbeidsvoorwaarde worden. Zeker nu we te maken krijgen met de nieuwe Pensioenwet en een volledig nieuw pensioenstelsel. Wat zijn de gevolgen van arbeidsongeschiktheid op het pensioen? Hoe wordt een sectorverplichting bepaald? Mag een werknemer bij mij doorwerken na z’n pensioen?

Onze advocaten geven praktisch advies over het meest aantrekkelijke pensioen.

Dankzij ons intensieve contact met vele bedrijven, kennen we elk ondernemersconcept. Zo weten we wat de invloed van een pensioen is op uw specifieke situatie. Ook geven we advies in situaties met een individuele werknemer zonder het belang van de onderneming uit het oog te verliezen.

We zorgen ervoor dat alles geregeld is, zonder onnodige risico’s en verplichtingen

U bent niet altijd verplicht om een pensioen te bieden. Valt u onder een verplicht gestelde bedrijfstakpensioenfonds? Dan helpen wij u met alle vraagstukken of het aanpassen van bestaande pensioenvoorwaarden. En we zorgen ervoor dat alles geregeld is, zonder onnodige risico’s en verplichtingen. Uiteraard helpen wij u ook met de overgang naar het nieuwe pensioenstelsel.

Wij helpen u o.a. bij
  • (Nieuwe) pensioenwet
  • (Verplichte) bedrijfstakpensioenfondsen
  • Pensioenvoorwaarden;
  • Bedrijfstakpensioenfonds

Vooraf maken we glashelder hoe we samenwerken en wat de kosten zijn.

Snel duidelijkheid.

Wilt u juridisch advies, laat het ons weten. U wordt dezelfde (werk)dag teruggebeld door een van onze advocaten die in pensioenen is gespecialiseerd. Met onze kennis en ervaring in uw branche hebben we uw situatie snel in beeld. Zo krijgt u in dit eerste gesprek direct helderheid over de juridische kansen en uitdagingen. Samen bespreekt u wat mogelijke vervolgstappen kunnen zijn en wat de advocaat hierbij voor u kan doen. Zo weet u vooraf precies waar u aan toe bent.

Extra ondersteuning

Naast onze standaard werkzaamheden, biedt Poelmann van den Broek u de mogelijkheid om inhouse juridische ondersteuning te krijgen. Heeft u bijvoorbeeld last van tijdelijke onderbezetting op uw HR afdeling? Heeft u in het kader van een juridisch project tijdelijk extra arbeidskrachten nodig? Of wilt u bijvoorbeeld uw arbeidsovereenkomsten laten controleren? Wij kunnen bij u een specialist arbeidsrecht plaatsen om u te helpen en te begeleiden in dergelijke situaties. Of het nou gaat om een dag(deel) of een langere periode: wij verzorgen een aanbod op maat. En dat voor een vaste prijs. Wel zo duidelijk. Meer weten? Neem vooral contact ons op!

Reorganiseren: een goede voorbereiding is het halve werk

Klant aan het woord.

Neem contact op.

Wilt u weten wat uw speelveld is als het gaat om pensioen?
Neem gerust contact op en laat u persoonlijk informeren over de mogelijkheden.

Onze advocaten staan voor u klaar.

Actualiteiten binnen het arbeidsrecht

Nieuwe cao’s zijn veelvuldig in het nieuws. Tijdens de onderhandelingen wordt hoog ingezet: lonen worden in sommige gevallen zelfs volledig gecorrigeerd naar de hoge inflatie. Moet uw organisatie ook een cao toepassen? Of past uw organisatie vrijwillig een cao toe? En mag u eigenlijk afwijken van een cao? Tijdens deze actualiteitenlunch zullen wij deze onderwerpen en meer behandelen, zodat uw basiskennis over cao’s weer up to date is.

  • Kantoor Poelmann van den Broek
  • Donderdag 21 september
  • Van 12.30 tot 14.00 uur
  • Kennisbijeenkomst
  • Niveau: Basis

Actualiteiten.

Ga voor alle actualiteiten en meer kennis naar de kennisbank »