Arbeid
Arbeidsovereenkomsten

Medewerker in dienst?
Met ons juridisch advies geeft u de arbeidsrelatie de juiste kaders.

Komt er een nieuwe medewerker in dienst? Dan is dit het moment om de arbeidsrelatie de juiste kaders te geven. Welke arbeidsovereenkomst heeft de voorkeur, een oproepcontract of vaste urenomvang? Wordt het voor (on)bepaalde tijd? Met ons juridisch advies kiest u de beste optie conform individuele wensen en collectieve afspraken. Denk aan regelingen over overwerk, studiekosten, werktijden, proeftijd, opzegtermijn of pensioen. Vooral als het specifieke maatwerkafspraken betreft. Vraagt uw toekomstige manager om een golden parachute? Gaat u zelfstandigen inhuren? Wilt u variabele beloningen?

Onze juridisch specialisten weten welke arbeidsovereenkomst past bij uw bedrijf.

Omdat we al vele jaren uiteenlopende bedrijven adviseren, kennen we elk ondernemersconcept, inclusief best practices. Als u ons vertelt welke kant u op wilt met uw bedrijf, denken wij met u mee en adviseren u. Bijvoorbeeld hoe u de juiste werknemers aan uw organisatie kunt binden en op welke manier u het beste werkt met zzp’ers.

Uw doel is ons doel: een gezonde en toekomstbestendige onderneming

Ook bij het controleren van uw bestaande arbeidsovereenkomsten helpen wij u graag. Het arbeidsrecht is altijd in beweging en dat zorgt soms voor nieuwe eisen of mogelijkheden. Wij zorgen ervoor dat uw arbeidsovereenkomsten bestendig zijn en dat u niet voor onverwachte verrassingen komt te staan.

Wij helpen u o.a. bij
 • Arbeidsovereenkomst op maat
 • Oproepovereenkomst
 • Flexibele arbeidsovereenkomst
 • Concurrentiebeding
 • Relatiebeding
 • Verbod op nevenwerkzaamheden
 • Controle en update bestaande overeenkomsten

Vooraf maken we glashelder hoe we samenwerken en wat de kosten zijn.

Snel duidelijkheid.

Wilt u juridisch advies, laat het ons weten. U wordt dezelfde (werk)dag teruggebeld door een van onze advocaten die in arbeidsovereenkomsten is gespecialiseerd. Met onze kennis en ervaring in uw branche hebben we uw situatie snel in beeld. Zo krijgt u in dit eerste gesprek direct helderheid over de juridische kansen en uitdagingen. Samen bespreekt u wat mogelijkheden zijn en wat de advocaat hierbij voor u kan doen. Zo weet u vooraf precies waar u aan toe bent.

Extra ondersteuning

Naast onze standaard werkzaamheden, biedt Poelmann van den Broek u de mogelijkheid om inhouse juridische ondersteuning te krijgen. Heeft u bijvoorbeeld last van tijdelijke onderbezetting op uw HR afdeling? Heeft u in het kader van een juridisch project tijdelijk extra arbeidskrachten nodig? Of wilt u bijvoorbeeld uw arbeidsovereenkomsten laten controleren? Wij kunnen bij u een specialist arbeidsrecht plaatsen om u te helpen en te begeleiden in dergelijke situaties. Of het nou gaat om een dag(deel) of een langere periode: wij verzorgen een aanbod op maat. En dat voor een vaste prijs. Wel zo duidelijk. Meer weten? Neem vooral contact ons op!

Reorganiseren: een goede voorbereiding is het halve werk

Klant aan het woord.

Neem contact op.

Wilt u weten welke arbeidsovereenkomst het beste past bij uw nieuwe arbeidsrelatie? Of wilt u bestaande overeenkomsten aanpassen? Neem gerust contact op en laat u persoonlijk informeren over de mogelijkheden.

Onze advocaten staan voor u klaar.

Actualiteiten binnen het arbeidsrecht

Nieuwe cao’s zijn veelvuldig in het nieuws. Tijdens de onderhandelingen wordt hoog ingezet: lonen worden in sommige gevallen zelfs volledig gecorrigeerd naar de hoge inflatie. Moet uw organisatie ook een cao toepassen? Of past uw organisatie vrijwillig een cao toe? En mag u eigenlijk afwijken van een cao? Tijdens deze actualiteitenlunch zullen wij deze onderwerpen en meer behandelen, zodat uw basiskennis over cao’s weer up to date is.

 • Kantoor Poelmann van den Broek
 • Donderdag 21 september
 • Van 12.30 tot 14.00 uur
 • Kennisbijeenkomst
 • Niveau: Basis